sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Jotkut koirat tarvitsevat enemmän tilaa


Jotkut koirat tarvitsevat tilaa

Jos näet koiran, jolla on keltainen nauha tai rusetti hihnassaan, anna sille tilaa. Älä lähesty koiraa tai sen taluttajaa. Keltaisella värillä he osoittavat, ettei koira voi syystä tai toisesta olla lähellä toisia koiria (tai vieraita ihmisiä). Mikä on liian lähellä, sen tietävät vain koira ja sen omistaja.

Miksi jotkut koirat tarvitsevat enemmän tilaa?

Koira voi olla sairas tai sitä saatetaan parhaillaan kouluttaa. Se saattaa olla rescuekoira, jota totutetaan pelottavalta vaikuttavaan ympäristöön. Sillä voi olla huonoja kokemuksia toisista koirista, eikä se siten halua kohdata muita koiria, vaikka ne olisivatkin ystävällisiä.
On olemassa useita syitä, miksi koira voi tarvita hieman tavallista enemmän tilaa. Osoitathan siis kunnioitusta heidän esittämälle toiveelle ja pidät etäisyyden koiraan tai annat sille aikaa siirtyä pois tieltäsi.

Keltainen merkki koiralla tarkoittaa siis lyhyesti ja yksinkertaisesti: Tämä koira tarvitsee hieman enemmän tilaa kuin toiset koirat.

Gul hund behöver utrymme!

Kiitos!
Keltaisten koirien isännät ja emännät kiittävät huomaavaisuudestasi.

---

Yep, tää on hyvä keino estää inhottavat tapaukset, kun joku tulee liian lähelle.
Muutenkin, älkää menkö rapsuttamaan vierasta koiraa ilman lupaa, älkääkä päästäkö omaa koiraanne aivan kuonotusten vieraan koiran kanssa. Siitä toisesta koirasta ei voi ikinä tietää, vaikka itsellä olisikin niin kiltti oma mammanmussukka, ettei se mitään tekisi.

Itsekin oon monet kerrat ollut ihan paskat housuissa joittenkin hoitokoirien kanssa, jotka ovat aggreja toisille koirille, kun jotkut idiootit päästävät koiransa pitkällä hihnalla/flexillä ihan lähelle, vaikka näkevät että koira viestittää vihaisia signaaleja. Ja kai sen nyt näkee kun yrittää kauheasti kiertää jostain ruohikoiden kautta, ettei ohiteta liian läheltä. :P

NIIIN, ja jos pidätte koirianne vapaana omalla pihalla niin aidatkaa se alue, jos ne eivät pysy siellä omassa pihassa. -.-' Oli kiva kävellä yhden dogo argentinon kanssa kävelytiellä, kun viereiseltä pihalta pensasaidan takaa ryntää kaksi pientä räksyttävää piskiä (jotain perhosia) siihen ihan viereen tielle. Se ois ollu yks suupala, kun se dogo ois ärsyyntyessään ne siitä vetässyt nassuunsa. :P Ja mä en sitä paljoa olis pystynyt pidättelemään siinä tapauksessa... Luojan kiitos, se dogokin oli aika hämmentynyt ja ihmetteli vain ja päästiin äkkiä lähtemään paikalta pois. Itsellä kyllä sydän pomppas kurkkuun pahemman kerran...

JOTEN: pitäkääpä ne koirat kurissa, älkääkä päästäkö niitä minkään vieraan koiran lähelle. :)
-KIITOS-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti